Koen Wauters is een dakarist. Veel mensen kennen hem als zanger van Clouseau, als presentator op televisie of als de BV die al dertig jaar gaat racen op het circuit van Zolder. Maar wie Koen Wauters echt wil leren kennen, moet met hem naar de Dakar, de zwaarste woestijnrally ter wereld.


Tussen 1996 en 2012 nam Koen twaalf keer deel aan de Dakar. Slechts twee keer moest hij opgeven

Extra onderwerp
Autosport
Titel
Koen in Dakar
Auteur
Koen Wauters 1967- Pascal Feryn Diederd Esseldeurs
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
211 p. : ill.
ISBN
9789463373159 (hardback)

Over Koen Wauters

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Koen Maria Gaston Wauters (Halle, 17 september 1967) is een Nederlandstalige Belgische zanger en frontman van de groep Clouseau. Daarnaast is hij televisiepresentator en acteur.

Biografie

Koen Wauters werd geboren in Halle. Samen met zijn drie broers – onder wie de drie jaar oudere Kris Wauters – en twee zussen groeide hij op in Sint-Genesius-Rode. Als kind was Wauters dol op voetballen. Een carrière als profvoetballer zat er niet in (hoewel Johan Boskamp hem in de jaren 70 naar de jeugd van RWDM wilde halen), omdat Wauters problemen kreeg met zijn knie.

Muzikale carrière

In 1984 kwamen Wauters en zijn broer Kris bij de groep Clouseau van Bob Savenberg en werd Wauters het boegbeeld van de groep. Hun eerste single was Brandweer. In 1989 brak de groep door met de single Anne en Wauters groeide uit tot een tieneridool. In 199…Lees verder op Wikipedia