Boek
Nederlands

Magnus is ziek

Kim Crabeels (auteur), Sebastiaan Van Doninck (illustrator)
+1
Magnus is ziek
×
Magnus is ziek Magnus is ziek
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Magnus moet naar het ziekenhuis voor een operatie. Als hij in slaap wordt gemaakt, beleeft hij absurde, spannende avonturen met skeletten en mummies. Prentenboek met humoristische, dynamische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Magnus is ziek
Auteur
Kim Crabeels
Illustrator
Sebastiaan Van Doninck
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789401420556 (hardback)

Besprekingen

Magnus moet in het ziekenhuis een operatie ondergaan. Er wordt in het midden gelaten wat de kleuter mankeert. Wanneer Magnus slaperig wordt gemaakt, begint het avontuur. Zijn fantasie slaat op hol en hij beleeft allerlei absurde gebeurtenissen in het ziekenhuis. Hij vliegt door de ziekenhuisgangen en komt zo in een doktersklas, in de röntgenkamer en hij komt iemand tegen die helemaal gewikkeld is in verband. Op deze manier wordt de ziekenhuiservaring een spannend avontuur waarin botten, skeletten en mummies een rol spelen. Het verhaal eindigt in de uitslaapkamer waar de familie van Magnus op hem wacht. Het verhaal is grappig op een manier die kinderen zal aanspreken. Het is op rijm geschreven waardoor het vlot leest. De vaart wordt soms echter weer wat teruggedrongen door niet bestaande woorden. Het boek heeft geen educatieve inslag – ook al worden sommige woorden grappig uitgelegd (een ‘borst-luister-ding’ in plaats van stethoscoop). In de lopende tekst wordt gevarieerd met typografi…Lees verder

Magnus is ziek

Alweer het derde boek in de reeks rond de blonde kleuter Magnus. Dit keer lijkt het wel een editie in mineur, want kleine Magnus is ziek. Maar dan ken je het duo Crabeels en Van Doninck nog niet! Ze maakten van een ietwat gevoelig onderwerp een tastbaar gegeven en gaven die microben lik op stuk. Het verhaal begint nogal in medias res. We worden meteen meegenomen naar de operatiezaal, alwaar de dokter er direct aan wil beginnen. De verpleegster mag letterlijk en figuurlijk gas geven en Magnus vertrekt naar dromenland. Het wordt al gauw duidelijk dat het gros van dit verhaal zal bestaan uit Magnus' narcosedroom. Naast heel wat doktersjargon en uniformen krijgt ook het 'uniform' van Magnus heel wat aandacht. Het kind vindt het best koud zo, met die blote billen, en misschien een beetje beschamend ook. Maar gelukkig loopt de gekke droom goed af en mag Magnus snel weer naar huis, in zijn eigen plunje.

Naar aanleiding van dit verhaal werd een samenwerking met het kinderziekenh…Lees verder

Suggesties