Boek
Nederlands

Word je eigen dokter : jouw lichaam is de perfecte wegwijzer om te genezen

Jutta Borms (auteur)
+1
Word je eigen dokter : jouw lichaam is de perfecte wegwijzer om te genezen
×
Word je eigen dokter : jouw lichaam is de perfecte wegwijzer om te genezen Word je eigen dokter : jouw lichaam is de perfecte wegwijzer om te genezen

Word je eigen dokter : jouw lichaam is de perfecte wegwijzer om te genezen

Inzichten uit de holistische geneeskunde om eenvoudige en complexere kwalen te genezen door te luisteren naar de signalen van het eigen lichaam en door het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen.
Titel
Word je eigen dokter : jouw lichaam is de perfecte wegwijzer om te genezen
Auteur
Jutta Borms
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2022
192 p. : ill.
ISBN
9789022338285 (paperback)

Besprekingen

Een zelfhulpboek met inzichten uit de holistische geneeskunde om kwalen te genezen door te luisteren naar de signalen van het eigen lichaam. Jutta Borms, opgeleid als arts in de klassieke geneeskunde, merkte in haar huisartsenpraktijk al gauw dat er soms andere dan de klassieke methoden nodig zijn om mensen weer gezond te krijgen. In dit boek zoekt zij naar het verhaal achter de kwaal; van hoofdpijn en rugpijn tot slaapproblemen, neerslachtigheid of zelfs depressiviteit. Ze leert de lezer te luisteren naar de taal van het eigen lichaam en geeft praktische adviezen voor complementaire geneeswijzen. ‘Word je eigen dokter’ is helder en toegankelijk geschreven, waarbij de auteur steeds de klassieke naast de holistische behandeling van de beschreven kwaal plaatst. Met enkele zwart-wit illustraties. Jutta Borms (1973) is een in de klassieke geneeskunde opgeleide arts die zich al bijna twintig jaar in de holistische geneeskunde verdiept.

Over Jutta Borms

Jutta Borms (1972) is een huisarts en televisiepresentator in België. Zij werd in Vlaanderen bekend door het survivalprogramma "Expeditie Robinson" waarvan zij de vierde serie won in 2003.

Borms studeerde geneeskunde en had rond 2006 had met drie collega's een huisartsenpraktijk in Tielrode. Hier werkte zij ook met alternatieve geneeswijzen als fytotherapie en acupunctuur. In 2007 begon ze een solopraktijk in het Waasland. Ze stopte toen met traditionele geneeskundige behandeling en ging neuraaltherapie en biopunctuur hanteren.

Borms schreef onder meer een nummer voor de politieserie Flikken. Tevens treedt zij af en toe op als zangeres en pianiste.

In 2004 werd zij gevraagd om op de Vlaamse televisiezender Vitaya in de maandelijkse gezondheidsshow "Vitali-Tijd" een regulier item te verzorgen onder de titel "Natuurlijk Gezond". Ze is ook verbonden aan de dagkliniek van Kasteel Groenhoven, waar ze onder meer chronischevermoeidheidssyndroom behandelt.…Lees verder op Wikipedia