Boek
Nederlands

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

Jet Boeke (auteur), Arthur Van Norden (auteur)
+1
Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik
×
Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundeling van 30 verhalen over de ondernemende poes Dikkie Dik. Elk verhaal wordt vormgegeven door middel van grote gekaderde illustraties met daaronder één of enkele regel(s) tekst. De verhalen spelen zich af dicht bij de leefwereld van jonge kleuters.
Onderwerp
Katten
Titel
Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik / idee en ill. Jet Boeke ; tekst Arthur van Norden
Auteur
Jet Boeke Arthur Van Norden
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
187 p. : ill.
ISBN
9789025777296 (hardback)

Besprekingen

Een verzameling van dertig verhaaltjes in boekvorm en vierentwintig op dvd over Dikkie Dik, waarvan er tien zowel in het boek als op de dvd staan. De buitenkant is opvallend: donkerblauw met sterren en een maan, die net als de letters iets verhoogd en glimmend zijn gedrukt, en een groot hologram van Dikkie Dik, waarin hij dezelfde beweging maakt als na elk dvd-verhaaltje. In de inhoudsopgave is elk verhaal voorzien van een kleine illustratie, wat het kiezen voor een peuter vergemakkelijkt. De verhaaltjes bestaan zoals altijd uit zes grote omkaderde illustraties, in rustige kleuren met weinig details. Daaronder de bijbehorende tekst bestaande uit twee tot drie zinnen die wisselen qua lengte. Het taalgebruik is verzorgd. De belevenissen van Dikkie Dik staan dicht bij de leefwereld van peuters en de humor is afgestemd op hun niveau. Voor een goed verhaalbegrip is het nodig dat ze de oorzaak-gevolg relaties begrijpen of uitgelegd krijgen. De dvd (ingestoken in een envolop op het achterste…Lees verder

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

Deze kanjer van een voorleesboek over Dikkie Dik en zijn vriendjes bevat dertig verhaaltjes. Op de eerste dubbele pagina staat er een inhoudstafel met een kleine afbeelding van elk verhaaltje waartussen je kind eventueel een keuze kan maken. Zo kan je peuter na een tijdje zelf zijn favoriete verhaaltje aanduiden aan de hand van de mini afbeelding. De verhaaltjes aanprijzen hoeft niet meer. De vormgeving is soner, maar super en elk verhaaltje neemt een zestal pagina in beslag. De inhoud blijft eenvoudig, grappig en herkenbaar voor jonge kinderen. Er hoort een dvd bij met 24 geanimeerde verhaaltjes en twaalf raadspelletjes. Je kan zelfs meespelen met Dikkie Dik op de Iphone of Ipad - kijk nu in de appstore.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lotte.scholten

Jet (Henriëtte) Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de oranje kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Jet Boeke werd op 28 oktober 1948 als jongste van zes kinderen geboren in Wageningen. Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving. Op de afdeling Grafisch Ontwerpen leerde ze werken met druktechnieken, kalligrafie, typografie, boekbinden, modeltekenen en fotografie. Tijdens haar stage bij Toonder Studio's maakte ze haar eigen tekenfilm getiteld Monden. In 1973 studeerde ze af.

V…Lees verder op Wikipedia