Boek
Nederlands

De Magdalenacodex

Jeroen Windmeijer (auteur), Jacob Slavenburg (auteur)
Een bibliothecaris stuit in het Venetiaanse Marciana op een eeuwenoud manuscript over Maria Magdalena. Al snel vormt het manuscript het middelpunt van een strijd op leven en dood.
Extra onderwerp
Mysterieuze thrillers
Titel
De Magdalenacodex
Auteur
Jeroen Windmeijer 1969- Jacob Slavenburg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2022
381 p.
ISBN
9789402711370 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over religie, geschiedenis en misdaad. In het Venetiaanse Marciana, een van de oudste bibliotheken ter wereld, stuit bibliothecaris Marco Visconti op een eeuwenoud manuscript. Het lijkt te zijn geschreven door Simon, een broer van Jezus, en het gaat over Maria Magdalena. Al snel vormt het manuscript het middelpunt van een strijd op leven en dood. In prettige, vaardige stijl geschreven. Voor de meer literaire thrillerlezers. Jeroen Windmeijer (Delft, 1969) is een bekende Nederlandse schrijver. Hij schreef meerdere boeken.

Over Jeroen Windmeijer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Arjen Pels Rijcken

Jeroen Frederik Antonius Maria Windmeijer (Delft, 19 april 1969) is een Nederlandse auteur.

Biografie

Windmeijer werd geboren te Delft. Hij groeide op in Pijnacker. Na zijn gymnasiumopleiding (Sint Stanislascollege, Delft) studeerde hij wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en na het behalen van zijn propedeuse studeerde hij Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen aan de Universiteit Leiden. Voor zijn afstudeeronderzoek woonde hij zes maanden in een klein dorpje van de Boliviaanse Aymara-indianen aan de oevers van het op 4.000 meter gelegen Titicacameer, op de grens van Bolivia en Peru. In 2001 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden en het Amsterdamse Centrum voor Documentatie voor Latijns-Amerika (CEDLA). Hij bracht veertien maanden door in het stadje Otavalo, gelegen in de hooglanden van het noorden van Ecuador. Dit resulteerde in het proefschrift De vallei van de rijzende zon: een stu…Lees verder op Wikipedia