Dvd
Engels

Jackass presents : bad grandpa

Jeff Tremaine (regisseur), Sam Spiegel (componist), Johnny Knoxville (acteur)
De 86-jarige Irving Zisman reist van Nebraska naar North Carolina om zijn 8-jarige kleinzoon Billy naar zijn vader te brengen, een tocht vol hilarische gebeurtenissen.
Titel
Jackass presents : bad grandpa
Regisseur
Jeff Tremaine
Componist
Sam Spiegel
Acteur
Johnny Knoxville
Taal
Engels
Parallelle titel
Bad grandpa
Uitgever
Paramount, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 88 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
EAN
5050582966817

Besprekingen

Een vierde bioscoopfilm (2013) die voortborduurt op het succes van de MTV-serie 'Jackass' (2000-2001), opnieuw geregisseerd door Jeff Tremaine. Van de bekende Jackass-acteurs is deze keer alleen Johnny Knoxville te zien. De 86-jarige Irving Zisman (een oudgeschminkte Knoxville) is niet rouwig om de dood van zijn vrouw, maar dan scheept zijn verslaafde dochter hem op met haar achtjarige zoontje Billy. De twee maken een lange reis door de VS, op weg naar de vader van Billy. Onderweg halen ze de bekende grappen en grollen uit, gefilmd met een verborgen camera. De reacties zijn verschillend. Jelger Woudstra (7Days, 25-10-'13) vindt de grappen 'flauw, doorzichtig en ongegeneerd plat en goedkoop'. Belinda van de Graaf (Trouw 24-10-'13) schrijft: 'Meligheid troef (...). De reacties van de nietsvermoedende omstanders, die met verborgen camera's worden vastgelegd, vormen de grootste troef. 'Bad Grandpa' is een avondvullende serie baldadige seniorengrappen, met een nurkse, op seks beluste opa d…Lees verder

Over Jeff Tremaine

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Christopher William Adach from London, UK

Jeffrey James Tremaine (4 september 1966) is een Amerikaans regisseur van film- en televisieproducties.

Hij is, samen met Johnny Knoxville en Spike Jonze, maker van het MTV-programma Jackass. Tremaine regisseerde de films Jackass: The Movie en Jackass Number Two, Jackass 3D en Jackass Forever en later ook de Jackass-"spin-off" Wildboyz. Hij was ook uitvoerend producent van het MTV-programma Rob & Big.