Boek
Nederlands

De wijde wereld in!

Jacques Vriens (auteur), Pallieter Hutschemakers (illustrator)
+1
De wijde wereld in!
×
De wijde wereld in! De wijde wereld in!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De dasjes Bas en Bes verlaten stiekem hun dassenhol en beleven allerlei avonturen in het het bos en komen in aanraking met andere dieren. Met illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
De wijde wereld in! / Jacques Vriens ; met schilderijen van Pallieter Hutschemakers
Auteur
Jacques Vriens
Illustrator
Pallieter Hutschemakers
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2023
[36] p. : ill.
ISBN
9789000385027 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek waarin de dasjes Bas en Bes stiekem het dassenhol verlaten en allerlei avonturen beleven in het bos dat vol gevaren zit. De grote uil gluurt naar ze en opeens duikt er een hond op. Bas wil terug naar huis, maar Bes is onverschrokken. Ze krijgen ook hulp van andere dieren zoals het brutale Sloddervosje en brommende Bever. Als het donker wordt kunnen ze hun hol niet meer terugvinden en vanuit de kastanjeboom loert er gevaar. Vlot en vriendelijk geschreven. Met fraaie geschilderde illustraties in kleur. Jacques Vriens (1946) is een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver. Pallieter Hutschenmakers is kunstschilder. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1976 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Grons…Lees verder op Wikipedia