Boek
Nederlands

De afterparty : persoonlijke verhalen over wat u nooit te zien kreeg

Ivo Niehe (auteur)
+1
De afterparty : persoonlijke verhalen over wat u nooit te zien kreeg
×
De afterparty : persoonlijke verhalen over wat u nooit te zien kreeg De afterparty : persoonlijke verhalen over wat u nooit te zien kreeg

De afterparty : persoonlijke verhalen over wat u nooit te zien kreeg

Een blik achter de schermen bij de programma’s van de bekende Nederlandse televisiepresentator (1946).
Titel
De afterparty : persoonlijke verhalen over wat u nooit te zien kreeg
Auteur
Ivo Niehe
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
255 p., [32] p. foto's
ISBN
9789022598085 (paperback)

Besprekingen

Een blik achter de schermen bij de programma’s van Ivo Niehe.Ivo Niehe, een van de bekendste presentatoren van de afgelopen decennia, is in zijn rijke televisiearchief gedoken en laat de lezer meekijken. In zijn programma’s kwamen vele nationaal en internationaal bekende gasten voorbij zoals Prince, Grace Jones, Mies Bouwman en Roald Dahl. In dit boek maakt Niehe de lezer deelgenoot van de grappige, verrassende en ontroerende momenten die hij met zijn gasten meemaakte, maar die niet op televisie te zien waren. Toegankelijk en onderhoudend geschreven. Ivo Niehe (Amsterdam, 1946) is een bekende televisieproducent, programmamaker, filmproducent en presentator. Hij schreef meerdere boeken.

Over Ivo Niehe

Ivo Johannes Ignatius Niehe (Amsterdam, 31 mei 1946) is een Nederlandse televisiepresentator, -producent en -programmamaker.

Carrière

Na de lagere school vervolgde Niehe in 1957 zijn opleiding aan het toenmalige St. Ignatiuscollege in Amsterdam, waar hij de richting gymnasium-alfa volgde. Na het eindexamen ging Niehe Frans studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Hij behaalde zijn doctoraal Franse taal- en letterkunde in 1973. In januari 1967 nam hij een single op, Mountain of love, met zijn band Ivo and the Furies.

In Berlijn nam Niehe twee nummers op voor een single. De A-kant bevatte Mit dir in meinen Armen en op de B-kant kwam het nummer Wer sucht der wird finden. Naar aanleiding hiervan werd Niehe door Hans van Willigenburg uitgenodigd voor een interview in het radioprogramma Tussen 12 en 2. Na de uitzending werd Niehe opgebeld door talentscout Pie…Lees verder op Wikipedia