Boek
Nederlands

In het bos, daar staat een huisje

Inge Bergh (auteur), Eva Roelens (illustrator)

In het bos, daar staat een huisje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:

‘In het bos daar staat een huisje, ik keek er door het vensterraam. Er kwam een haasje aangelopen, het klopte aan de deur. Help mij, help mij uit de nood…’ Dat liedje kennen we allemaal. Maar waar gaat het eigenlijk over? Wie laat dat haasje in zijn huisje binnen? Hoe gaat het verhaal dan verder? En is dat haasje wel écht in nood? Je leest er alles over in dit boek.

Ontdek het verhaal ac

Titel
In het bos, daar staat een huisje
Auteur
Inge Bergh
Illustrator
Eva Roelens
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
[48] p. : ill.
Aantekening
Bevat QR-code waarmee het gelijknamige klassieke kinderliedje, uitgevoerd door de Appelmoesband, kan beluisterd worden, alsook een bijlage met allerlei activiteiten en spelletjes.
ISBN
9789464291223 (hardback)

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia