Boek
Nederlands
Speciaal voor op reis!

Dit Van Dale Beeldwoordenboek op reis Russisch bevat 1.500 veelvoorkomende woorden die je op reis heel goed kunt gebruiken. Bij alle afbeeldingen vind je het woord in het Nederlands en in het Russisch.

Dankzij de beelden én de handige index in twee talen vind je snel het juiste woord. Beelden helpen je bovendien ook om zonder taal duidelijk te maken wat
Titel
Russisch
Redacteur
Hans De Groot
Taal
Nederlands
Uitgever
[Utrecht]: Van Dale, copyright 2017
144 p. : ill.
ISBN
9789460773402 (paperback)

Besprekingen

Uit de serie 'Van Dale beeldwoordenboek op reis'* is dit het boekje voor Russisch. Het kleine, dunne, maar handzame boekje bevat 1500 woorden, die zijn geordend in negen thema's: Familie en vriendschap, Woning en huishouden, Weg- en spoorverkeer, Eten en drinken, Gezondheid en lichaamsverzorging, Werk en communicatie, Kleding, Nooddiensten, Geld, getallen en tijd. Bevat per thema ook enkele veel gebruikte zinnetjes. Achterin een register met de Russische woorden en een register met de Nederlandse woorden. Cruciaal voor een beeldwoordenboek zijn natuurlijk de afbeeldingen: die zijn er van aparte items en er zijn overzichtsafbeeldingen. De aparte kleurenfoto's zijn klein, maar meestal duidelijk genoeg; de overzichtsplaatjes zijn minder duidelijk, onder andere vanwege de vage lijntjes die item en woord met elkaar verbinden. Klein, oblong formaat; kleine druk. Al met al een beperkt maar toch wel nuttig boekje voor onderweg.