Boek
Nederlands

De springpony

Gertrud Jetten (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
+1
De springpony
×
De springpony De springpony
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rakki is de snelste pony op de manege. Omdat hij zo goed is met hindernissen, mag hij met zijn ruiter op springles. Na een tijdje doen ze zelfs mee aan wedstrijden. Maar Rakki wordt uitgelachen omdat hij er anders uitziet dan de andere springpony’s.
Onderwerp
Pony's
Titel
De springpony
Auteur
Gertrud Jetten
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2012
95 p. : ill.
ISBN
9789020662870 (hardback)

Besprekingen

Rakki is een van de vijf pony’s van manege de Zonnehoeve. Tot nu toe heeft hij nog nooit iets gewonnen, maar dan wint hij samen met zijn verzorgmeisje Sanne de beker bij de spelletjeswedstrijd. Tijdens de spelletjes is gebleken dat Rakki goed kan springen. Daarom wil manegehoudster Carolien Rakki en Sanne springles geven. Ook dat verloopt schitterend, zo fantastisch zelfs dat Carolien Sanne voorstelt om deel te nemen aan een springconcours. Vol vertrouwen stemt Sanne in.
Tijdens de wedstrijd wordt Rakki echter geconfronteerd met al zijn gevoelige punten. De andere pony’s lachen hem uit omdat ze vinden dat hij als bont paard op een koe lijkt. En wat hem het ergste dwarszit, is dat hij niet weet wie zijn vader is. Dit alles maakt hem zo van streek dat hij een puinhoop maakt van zijn parcours.
Carolien haalt de bekende springruiter Frank naar de manege om zijn mening te vragen. Frank is zo enthousiast over Rakki en Sanne dat hij hen uitnodigt om te oefenen in de springtuin van …Lees verder
Het is niet zo makkelijk om er anders uit te zien dan de andere pony's. Als je dan ook nog niet weet wie je vader is, ben je soms boos of verdrietig. Met zijn lange pluizige manen en de grote bruine vlek op zijn linkerbil wordt de speelse enthousiaste pony Rakki nogal eens uitgelachen. Dan is het heel moeilijk voor Rakki om goed te springen. Als zijn verzorgster Sanne dan ook nog haar arm breekt, omdat hij niet goed luistert, dreigt hij helemaal zijn zelfvertrouwen kwijt te raken. Gelukkig zijn er mensen die zien hoe goed Rakki eigenlijk is. In dit vierde boekje in een reeks over vijf pony’s* op de manege Zonnehoeve, draait het om het leerproces van Rakki en om de zoektocht naar zijn vader. De pony is rechtstreeks aan het woord en denkt en praat als een mens. Zowel uit de vakkundige beschrijving van de ponywereld en treffende vrolijke illustraties die goed passen bij de tekst, blijkt de persoonlijke betrokkenheid van de auteur, waardoor meisjes die van paarden houden zich zeker zulle…Lees verder

Suggesties