Boek
Nederlands

China na Mao : de opkomst van een supermacht

Frank Dikötter (auteur)
+1
China na Mao : de opkomst van een supermacht
×
China na Mao : de opkomst van een supermacht China na Mao : de opkomst van een supermacht

China na Mao : de opkomst van een supermacht

Beschouwing van de economische en politieke geschiedenis van de Volksrepubliek China sinds het overlijden van de communistische leider en dictator Mao Zedong in 1976.
Onderwerp
China ; 1970-
Titel
China na Mao : de opkomst van een supermacht
Auteur
Frank Dikötter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
China after Mao : the rise of a superpower
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2022
464 p., [16] p. foto's
ISBN
9789000376889 (hardback)

Besprekingen

Een boek over de politieke en economische geschiedenis van China sinds de dood van communistisch leider Mao Zedong. Het boek behandelt hoe de Chinese markt in een stroomversnelling raakte op economisch gebied, maar onthult ook de scheurtjes in het economische systeem en de wankele balanceeract van het autoritaire bewind. Informatief en in heldere stijl vanuit algemeen perspectief geschreven. Voor lezers met een verregaande interesse in het onderwerp. Frank Dikötter (Stein, 1961) is een Nederlands-Britse schrijver, professor en historicus. Hij is sinds 2006 hoogleraar Humanistiek aan de universiteit van Hongkong. Voor die tijd was hij hoogleraar Moderne Chinese geschiedenis aan de universiteit van Londen. Hij schreef eerder een veelgeprezen trilogie over Mao en China, waarin hij een indringend beeld schetst van het Mao-tijdperk. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Frank Dikötter

CC BY 3.0 - Foto van/door ChinaFile Videos

Frank Dikötter (Stein, 1961) is een Nederlandse historicus en hoogleraar die zich heeft gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van China. Hij groeide op in Zwitserland. Hij is bekend door zijn boek Mao’s Great Famine, waarvoor hij de Baillie Gifford Prize for Non-Fiction (voorheen "Samuel Johnson Prize") van 2011 won. Dikötter is professor aan de Universiteit van Hongkong, waar hij onder andere les geeft over het leven van Mao Zedong en de grote hongersnood ten gevolge van de Grote Sprong Voorwaarts. Eerder was hij professor op het gebied van moderne geschiedenis van China aan de Universiteit van Londen. In 2017 ontving Dikötter een eredoctoraat van de Universiteit Leiden.

Bibliografie

  • 1992: The Discourse of Race in Modern China -Digitale versie
  • 1995: Sex, Culture and Modernity in China: Medical Science and the Construction of Sexual Identities in the Early Republican Period
  • 1997:…Lees verder op Wikipedia