Boek
Nederlands

Liefde in verhouding : een nieuw perspectief op trouw en ontrouw

Esther Perel (auteur)
+1
Liefde in verhouding : een nieuw perspectief op trouw en ontrouw
×
Liefde in verhouding : een nieuw perspectief op trouw en ontrouw Liefde in verhouding : een nieuw perspectief op trouw en ontrouw

Liefde in verhouding : een nieuw perspectief op trouw en ontrouw

Beschouwingen vanuit een nieuw perspectief over de verschillende vormen van ontrouw en vreemdgaan binnen een relatie.
Titel
Liefde in verhouding : een nieuw perspectief op trouw en ontrouw
Auteur
Esther Perel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The state of affairs : rethinking infidelity
Uitgever
Utrecht: Lev., © 2018
350 p.
ISBN
9789400509092 (paperback)

Besprekingen

Ontrouw is een verlangen naar liefde buiten de deur. De verboden liefde wordt vanuit verschillende standpunten bekeken. Doel is ook een positief gesprek over dit beladen onderwerp. Wat zijn de facetten van een verhouding? Opvattingen over ontrouw zitten vast in onze culturele psyche. Verhoudingen en geheimen horen bij elkaar. Dit boek gaat ook over hartstocht en verraad. Overspel is van alle tijden, maar hoe deze wordt beleefd of geduid, hangt af van plaats en tijd waar het drama plaatsvindt. Hillary Clinton is een voorbeeld. Wat ontrouw is, wordt zeer verschillende gezien. In deze tijd zijn verhoudingen niet meer wat ze geweest zijn. Alles wat met vreemdgaan en ontrouw te maken heeft, wordt in dit boek beschreven. Zoals de prijs van ontrouw, maatregelen van herstel, jaloezie, wraak, het dilemma van de liefde, een kind uit een verhouding, lust en verlangen. Gedegen, gedocumenteerd met veel casuïstiek en met een uitgebreid register. Aanbevolen voor een brede doelgroep.

Over Esther Perel

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door PopTech

Esther Perel (Leuven, augustus 1958) is een Belgisch-Amerikaans psychotherapeut. Ze werd bekend door haar onderzoek naar de spanning tussen de behoefte aan veiligheid (liefde, ergens bij horen en nabijheid) en de behoefte aan vrijheid (erotisch verlangen, avontuur en afstand) in menselijke relaties. Ze werkt in New York.

Levensloop

Perel is de dochter van twee Poolse overlevenden van de Holocaust. Opgegroeid tussen Holocaust-overlevenden in Antwerpen, zag zij in haar omgeving twee groepen: "zij die niet stierven, en zij die weer gingen leven. De laatsten waren degenen die begrepen dat erotiek een tegengif is voor de dood." Zij heeft in vele landen gewoond, spreekt negen talen en heeft als actrice gewerkt en een kledingwinkel in Antwerpen gehad.

Ze studeerde literatuurwetenschappen, linguïstiek en psychodynamische psychotherapie aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en aan Wellesley College in Boston, voor Salvador …Lees verder op Wikipedia