Boek
Nederlands

Sneeuwpret met Dribbel

Eric Hill (auteur)

Sneeuwpret met Dribbel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
In dit prentenboek gaat Dribbel buitenspelen in de sneeuw. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Sneeuw
Titel
Sneeuwpret met Dribbel
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's snowy fun
Uitgever
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, 2022
[12] p. : ill.
ISBN
9789000383948 (hardback)

Besprekingen

Een stevig en langwerpig kartonboekje van Dribbel met vingerpopje. Dribbel is blij, want het heeft gesneeuwd. Hij gaat schaatsen, sleet van een berg, wordt een sneeuwpop, en eenmaal weer binnen warmt Dribbel lekker op met warme chocolademelk. Het boekje heeft vijf spreads met rechts de afbeelding en links de tekst. De tekst bestaat uit één of twee regels eindigend met een uitroepteken. Het vingerpopje van Dribbels kopje draagt een warme muts en past in winterse sferen. Het karton is stevig en gemaakt voor kinderhandjes. Met het vingerpopje komt Dribbel echt tot leven. Duidelijke en kleurrijke illustraties met Dribbel als stralende middelpunt. De tekstpagina’s hebben elk een verschillende egale kleur. Perfect boekje voor de allerkleinsten om voor te lezen en mee te spelen in de winter. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia