Boek
Nederlands

Eén met alle leven : inspirerende teksten uit Een nieuwe aarde

Eckhart Tolle (auteur)
+1
Eén met alle leven : inspirerende teksten uit Een nieuwe aarde
×
Eén met alle leven : inspirerende teksten uit Een nieuwe aarde Eén met alle leven : inspirerende teksten uit Een nieuwe aarde

Eén met alle leven : inspirerende teksten uit Een nieuwe aarde

Meditatieve teksten over onder andere het ego-gerichte bewustzijn, bewustzijnstransformatie, levensdoelen en eenwording.
Onderwerp
Levenskunst
Titel
Eén met alle leven : inspirerende teksten uit Een nieuwe aarde
Auteur
Eckhart Tolle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Oneness with all life
Editie
1
Uitgever
Deventer: Ankh-Hermes, 2009
171 p. : ill.
ISBN
9789020203622 (hardback)

Besprekingen

Op het omslag van dit boek staat: 'inspirerende teksten uit Een nieuwe aarde'. In die uitgave, voorafgaande aan het hier besproken boek, komen belangrijke thema's aan bod zoals het ego, ons bewustzijn, rollenspel, innerlijke ruimte en het zogenaamde pijnlichaam. De denkbeelden van Eckhart Tolle worden echter in 'Eén met alle leven' compacter, krachtiger en in een meer afgeronde vorm weergegeven. Het is zonder meer noodzakelijk om eerst 'Een nieuwe aarde' (2005)* te lezen, anders zijn de prachtige teksten van 'Eén met alle leven' moeilijk te begrijpen. Hoewel beide boeken bij elkaar horen, zijn formaat, vormgeving, belettering, papier en sfeer compleet verschillend. Naar de tekst op de achterflap te oordelen dient dit boekje waarschijnlijk als een soort geschenkuitgave voor mensen die al bekend zijn met Tolle's gedachtegoed. Als bron van meditatie en als mogelijkheid om de diepgang van zijn boodschappen te laten doorwerken is het inderdaad een mooi cadeau, niet in het minst door de sfe…Lees verder

Over Eckhart Tolle

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kyle Hoobin (twitter.com/kylehoobin)

Eckhart Tolle, geboren als Ulrich Leonard Tölle (Lünen, 16 februari 1948) is een Duitse leraar en auteur op het gebied van spiritualiteit. Zijn eerste boek "De Kracht van het Nu" werd een bestseller.

Leven

Tolle werd geboren in Duitsland. Hij woonde vanaf zijn dertiende bij zijn vader in Spanje. Rond zijn twintigste verhuisde hij naar Engeland. Omdat hij geen middelbareschoolopleiding had gedaan, moest hij een avondopleiding volgen om zich te kwalificeren voor de universiteit. Vervolgens bezocht hij de Universiteit van Londen en de Universiteit van Cambridge. Op zijn negenentwintigste ervoer hij naar eigen zeggen een 'spirituele transformatie' die het begin van zijn functioneren als spiritueel raadsman en leraar markeerde. Hij veranderde zijn naam toen in "Eckhart", naar de 13e-eeuwse mysticus Meester Eckhart.

Tegenwoordig woont hij in de Canadese stad Vancouver.

Werk

Zijn eerste…Lees verder op Wikipedia