Boek
Nederlands

Eckhart Tolle's Findhorn retraite : stilte middenin de wereld

Eckhart Tolle (auteur)
+1
Eckhart Tolle's Findhorn retraite : stilte middenin de wereld
×
Eckhart Tolle's Findhorn retraite : stilte middenin de wereld Eckhart Tolle's Findhorn retraite : stilte middenin de wereld

Eckhart Tolle's Findhorn retraite : stilte middenin de wereld

In 2004 leidde de schrijver een tweedaagse retraite in Findhorn (Schotland) en legde de in totaal vier uur durende lezing vast op twee dvd's. In het boekje zijn kleurenfoto's samengebracht die worden opgeluisterd door citaten en teksten uit de Findhorn-retraite.
Titel
Eckhart Tolle's Findhorn retraite : stilte middenin de wereld
Auteur
Eckhart Tolle
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Ankh-Hermes, 2007
61 p. + 2 dvd's
ISBN
9789020284768

Besprekingen

De schrijver (auteur van 'De kracht van het Nu') heeft in 2004 een tweedaagse retraite geleid in Findhorn en heeft de in totaal vier uur durende lezing vastgelegd op de twee dvd's die bij dit boekje geleverd worden. In het boekje zijn kleurenfoto's samengebracht die Tolle zelf gemaakt heeft in Engeland, Brits Columbia en Oregon. De natuurfoto's worden opgeluisterd door citaten en teksten uit de Findhorn-retraite. Enkele citaten zijn 'Zoek een boom en laat hem je leren wat stilte is', 'Het meer is zo stil dat het bijna oplost in niets' en 'Geen enkele vorm is eeuwig, maar het eeuwige schijnt hier door de vorm'. Met een voorwoord van Marc Allen van de New World Library en een inleiding van de schrijver zelf. Het boekje besluit met een kort stukje over Tolle en over de organisatie Eckhart Teachings. De visuele beelden in het begeleidende boekje zijn de broodnodige tegenhangers van de mentale activiteit van de vier uur durende lezing. De leraren van stilte, zoals Eckhart de natuurvormen n…Lees verder

Over Eckhart Tolle

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kyle Hoobin (twitter.com/kylehoobin)

Eckhart Tolle, geboren als Ulrich Leonard Tölle (Lünen, 16 februari 1948) is een Duitse leraar en auteur op het gebied van spiritualiteit. Zijn eerste boek "De Kracht van het Nu" werd een bestseller.

Leven

Tolle werd geboren in Duitsland. Hij woonde vanaf zijn dertiende bij zijn vader in Spanje. Rond zijn twintigste verhuisde hij naar Engeland. Omdat hij geen middelbareschoolopleiding had gedaan, moest hij een avondopleiding volgen om zich te kwalificeren voor de universiteit. Vervolgens bezocht hij de Universiteit van Londen en de Universiteit van Cambridge. Op zijn negenentwintigste ervoer hij naar eigen zeggen een 'spirituele transformatie' die het begin van zijn functioneren als spiritueel raadsman en leraar markeerde. Hij veranderde zijn naam toen in "Eckhart", naar de 13e-eeuwse mysticus Meester Eckhart.

Tegenwoordig woont hij in de Canadese stad Vancouver.

Werk

Zijn eerste…Lees verder op Wikipedia