Dvd
Engels

Fantastic beasts : the secrets of Dumbledore

David Yates (regisseur), Eddie Redmayne (acteur), Katherine Waterston (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Fantastic beasts : the secrets of Dumbledore
Regisseur
David Yates
Acteur
Eddie Redmayne Katherine Waterston Dan Fogler Alison Sudol Ezra Miller Jude Law Mads Mikkelsen
Scenarist
J.K. Rowling
Componist
James Newton Howard 1951-
Uniforme titel
Fantastic beasts : the secrets of Dumbledore
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
136 minuten
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, audiodescriptie in het Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Duits voor slechthorenden
EAN
5051888259719

Over David Yates

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David Yates (St. Helens (Merseyside), 1963) is een Britse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn films gaan onder andere over het typische leven in zijn geboortestreek, maar ook bijvoorbeeld over problemen met betrekking tot de integratie van immigranten.

Yates is wereldwijd vooral bekend door zijn regie van de vijfde en zesde Harry Potter-film. Yates werd eveneens gevraagd voor de regie van de laatste twee films, de verfilming van Harry Potter and the Deathly Hallows part I en part II. Het eerste deel hiervan verscheen op 17 november 2010 in de zalen, het tweede in juli 2011. Na het grote succes van de Harry Potter-films werd in november 2016 bekend dat Yates de volledige serie Fantastic Beasts and Where to Find Them mocht gaan regisseren. De serie zal bestaan uit 5 films waarvan de eerste uitkwam op 17 november 2016. De serie speelt zich af in de wereld van Harry Potter, enkele decennia voordat de normale Harry Potter-serie begon.

Lees verder op Wikipedia