Boek
Nederlands

Zielenjagers

Chris Bradford (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Zielenjagers
×
Zielenjagers Zielenjagers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Genna wordt uit levensgevaarlijke situaties gered door een mysterieuze jongen die haar lijkt te kennen. Deze Feniks heeft een verontrustende boodschap: Genna is een rei͏̈ncarnerende ziel. Ze is drager van het Licht der Mensheid, dat de tijdreizende zielenjagers willen vernietigen. Dat betekent vluchten, schuilen en vechten. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Zielenjagers
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Soul hunters
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2021
265 p.
ISBN
9789000376230 (paperback)

Besprekingen

Genna komt in levensbedreigende situaties terecht. Allereerst wordt ze in het park aangevallen en later in een busje ontvoerd. Even zoveel malen is een mysterieuze en onbekende jongeman haar redder. Van hem, Feniks geheten, krijgt ze verbijsterend nieuws. Hij vertelt dat Genna een Eerste Ascendent is, een reïncarnerende ziel, en het Licht der mensheid draagt. De Incarnaten zijn zielenjagers die de ziel willen vernietigen om zo het licht van de Mensheid te doven. Feniks moet Genna beschermen, hij is haar zielenbeschermer. Nergens zijn ze veilig. Moeten ze vluchten, schuilen of vechten? Het verontrustende antwoord van Feniks: alle drie. De lezer wordt meteen het verhaal ingezogen. De gebeurtenissen buitelen in hoog tempo over elkaar heen. De uitkomst van de talrijke gevechtssituaties is voorspelbaar, maar door snelle afwisseling van scènes slaat de leesverveling nergens toe. De Glimpen, visioenen op Genna's vorige levens, zijn cursief gedrukt. Eerste deel van een trilogie van de aute…Lees verder

Zielenjagers

Genna vindt zichzelf een heel normale, zorgeloze tiener. Dat ze vaak déjàvu’s heeft die vaak levensecht aanvoelen, vindt ze speciaal. Maar niet verontrustend. Op een dag betekent een ontmoeting in een museum met een vreemde kwast en een eeuwenoud mes het einde van haar rustige leventje. Genna wordt vanaf die dag opgejaagd door de ‘Zielenjagers’. Die willen haar ritueel doden om zo haar bijzondere krachten te krijgen. Wat meer is: blijkbaar heeft Genna al verschillende levens gehad en in elk van die levens werd ze door hen opgejaagd. Gelukkig is er wel telkens Feniks, haar persoonlijke beschermer die haar in elk leven van de zielenjagers heeft kunnen redden. Zal dat nu ook lukken?Dit is een heel spannend eerste deel van een nieuwe trilogie. De auteur heeft al meerdere spannende succesvolle series geschreven zoals De jonge Samoerai. Net zoals in zijn vorige boeken heeft de schrijver hier ook wat voorstudie gedaan. Hij heeft flink wat afgereisd om zelf erva…Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan een andere reeks.

Bibliografie