Strip
Nederlands

De vergiftigde naald

Carbone (scenarist), Giulia Adragna (illustrator), Annie Jay (naar het werk van)
Ballonstrip. Als juwelen van de koningin worden gestolen, gaat Angelique op zoek naar de dader, als haar vriendin Agnes wordt verdacht van de diefstal en is verdwenen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De vergiftigde naald
Scenarist
Carbone
Illustrator
Giulia Adragna
Naar het werk van
Annie Jay
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'aguille empoissonnée
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, [2021]
64 p. : ill.
ISBN
9789463738682 (paperback)

Besprekingen

Historisch stripverhaal. Derde deel van een serie naar de jeugdromans van de Franse schrijfster Annie Jay. Aan het hof van koning Lodewijk XIV zijn intriges de dagelijkse gang van zaken. Angelique Drouet, die in het voorafgaande heeft ontdekt dat zij in feite de gravin d’Altafuente is, probeert hierin haar weg te vinden – niet zonder moeite. Wanneer de juwelenkist van de koningin wordt gestolen en tegelijkertijd de naaister Agnes Bonneval spoorloos verdwijnt, neemt men aan dat Agnes er met de schat van door is. Maar Angelique gelooft in de onschuld van haar vriendin, die een talentvol modeontwerpster is. Daarom gaat zij ervan uit dat Agnes is ontvoerd. Wanneer zich twee geheimzinnige sterfgevallen voordoen, gaat zij op zoek naar de dader, gesteund door haar verloofde Willem. Zij weet dan nog niet dat de oplossing van het mysterie in Frans-Guyana te vinden is en dat het complot veel verder reikt dan alleen de ontvoering van Agnes. Ingekleurd stripverhaal in zoetelijke manga-stijl. Veel…Lees verder

Over Carbone

Carbone is een gemeente in de Italiaanse provincie Potenza (regio Basilicata) en telt 785 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 47,7 km², de bevolkingsdichtheid is 18 inwoners per km².

Demografie

Carbone telt ongeveer 331 huishoudens. Het aantal inwoners daalde in de periode 1991-2001 met 27,2% volgens cijfers uit de tienjaarlijkse volkstellingen van ISTAT.

Geografie

Carbone grenst aan de volgende gemeenten: Calvera, Castelsaraceno, Episcopia, Fardella, Latronico, San Chirico Raparo, Teana.