Strip
Nederlands

De dame van de elixers

Carbone (scenarist), Giulia Adragna (illustrator), Annie Jay (naar het werk van)
Madame de Montespan is nog volop bezig met haar intriges. Zij wil Pauline, die in schijn is verloofd met de knappe Silvère, wegjagen van het koninklijke hof. Daarvoor schakelt ze een dame in die geheimzinnige zalfjes en elixers gebruikt. Angelique en Pauline's broer Willem gaan op onderzoek uit. Ballonstrip. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De dame van de elixers
Scenarist
Carbone
Illustrator
Giulia Adragna
Naar het werk van
Annie Jay
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La dame aux élexirs
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, © 2021
64 p. : ill.
ISBN
9789463736350 (paperback)

Besprekingen

Historisch stripverhaal. Tweede deel van een drieluik naar de jeugdromans van de Franse schrijfster Annie Jay. In het oorspronkelijke boek uit 1993 heet Angelique nog Cécile; het werd nooit in het Nederlands vertaald. Vervolg op 'Angelique, complot in het paleis'*. Nog steeds is madame de Montespan bezig met haar intriges. Nu wil zij dat Pauline, die in schijn met de knappe Silvère Galeas van Réaux is verloofd, van het hof wordt weggejaagd en zij zet een toneelstukje op om haar te compromitteren. Haar list slaagt niet, maar wellicht kan de vrouw van de elixers hulp bieden in de vorm van een zwarte mis. Charlotte de Mail-Beaubourg, die haar zinnen op Silvère heeft gezet, fungeert als tussenpersoon. Angelique besluit samen met Pauline’s broer Willem op onderzoek te gaan. Wie is deze vrouw die met haar peperdure en zeker niet onschadelijke zalfjes de dames van het hof bedient? Is zij echt betrokken bij zwarte missen? De vrouw blijkt een oude bekende te zijn, die ook in het eerste deel ee…Lees verder

Over Carbone

Carbone is een gemeente in de Italiaanse provincie Potenza (regio Basilicata) en telt 785 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 47,7 km², de bevolkingsdichtheid is 18 inwoners per km².

Demografie

Carbone telt ongeveer 331 huishoudens. Het aantal inwoners daalde in de periode 1991-2001 met 27,2% volgens cijfers uit de tienjaarlijkse volkstellingen van ISTAT.

Geografie

Carbone grenst aan de volgende gemeenten: Calvera, Castelsaraceno, Episcopia, Fardella, Latronico, San Chirico Raparo, Teana.