Strip
Nederlands

Complot in het paleis

Carbone (scenarist), Giulia Adragna (illustrator), Annie Jay (naar het werk van)
In februari 1676 redde Guillaume de Saint-B?ryl tijdens een wandeling langs de Seine een klein meisje dat op het punt stond te verdrinken. Het kind wordt naar de vader van de jongen gebracht, de in ongenade gevallen bediende van Lodewijk XIV. Door haar geheugenverlies wordt ze opgenomen in het gezin en Angelique gedoopt. Al snel laat Angelique zien dat ze bepaalde talenten heeft, zoals Spaans spre
Titel
Complot in het paleis
Scenarist
Carbone
Illustrator
Giulia Adragna
Naar het werk van
Annie Jay
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
A la cour du roi
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, © 2020
64 p. : ill.
ISBN
9789463735445 (paperback)

Besprekingen

Historisch stripverhaal. Eerste deel van een drieluik naar de jeugdromans van de Franse schrijfster Annie Jay. In februari 1676 redt Willem de Saint-Béryl tijdens een wandeling langs de Seine een klein meisje dat bezig is te verdrinken. Willem is de kleinzoon van een ten onrechte in ongenade gevallen kamerheer van de jonge koning Lodewijk XIV. Zolang voor hun grootvader geen eerherstel heeft plaatsgevonden, ziet Willems toekomst en die van zijn zuster Pauline er somber uit. Het geredde meisje dat aan geheugenverlies lijdt, wordt in het gezin opgenomen. Zij krijgt als naam Angelique en wordt opgeleid in het genezen met behulp van kruiden. Op zekere dag krijgt grootvader een brief van de koning, waarin het onrecht wordt hersteld. Hij krijgt een ruime vergoeding voor het geleden leed, Willem wordt officier, Pauline op haar vijftiende hofdame. Angelique mag mee als Paulines kamermeisje. Maar aan het hof van Versailles wordt het drietal geconfronteerd met levensgevaarlijke intriges. Ingekl…Lees verder

Over Carbone

Carbone is een gemeente in de Italiaanse provincie Potenza (regio Basilicata) en telt 785 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 47,7 km², de bevolkingsdichtheid is 18 inwoners per km².

Demografie

Carbone telt ongeveer 331 huishoudens. Het aantal inwoners daalde in de periode 1991-2001 met 27,2% volgens cijfers uit de tienjaarlijkse volkstellingen van ISTAT.

Geografie

Carbone grenst aan de volgende gemeenten: Calvera, Castelsaraceno, Episcopia, Fardella, Latronico, San Chirico Raparo, Teana.