E-boek
Nederlands

Een kleine geschiedenis van bijna alles

Bill Bryson (auteur), Servaas Goddijn (vertaler)
+1
Een kleine geschiedenis van bijna alles
×
Een kleine geschiedenis van bijna alles Een kleine geschiedenis van bijna alles

Een kleine geschiedenis van bijna alles

In 'Een kleine geschiedenis van bijna alles' lukt het Bill Bryson om wetenschappelijke kennis uit onder andere de geologie, scheikunde, kwantumfysica, paleontologie en sterrenkunde voor een groot publiek te ontsluiten. Hij doet dat op zo'n heldere en spannende wijze dat ook degenen die altijd in slaap vielen tijdens de natuurkundeles Bryson met veel plezier zullen volgen op zijn avontuurlijke reis
Titel
Een kleine geschiedenis van bijna alles
Auteur
Bill Bryson
Vertaler
Servaas Goddijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A short history of nearly everything
Uitgever
[Amsterdam]: Olympus, 2016
1 digitaal bestand
ISBN
9789045034157
CloudLibrary
3ka9rg9

Over Bill Bryson

Bill Bryson (Des Moines, Iowa, 8 december 1951) is een Amerikaans-Engels schrijver van reisboeken en boeken over de Engelse taal en wetenschappelijke onderwerpen.

Biografie

Bryson werd geboren in Des Moines in Iowa. Hij studeerde aan Drake University maar verliet deze voortijdig tijdens een vakantie in Engeland in 1973. Vervolgens werkte hij enige tijd in een psychiatrisch ziekenhuis in Engeland waar hij zijn vrouw ontmoette, een verpleegkundige. Na hun huwelijk vertrokken zij naar de Verenigde Staten zodat Bryson zijn opleiding kon voltooien. In 1977 vestigden zij zich in Engeland, waar ze tot 1995 bleven wonen in North Yorkshire. Van 1995 tot 2003 woonde Bryson met zijn 4 kinderen in Hanover, New Hampshire. In 2003 verhuisden hij en zijn familie weer naar Engeland, alwaar hij ook de Britse nationaliteit aannam.

Bryson werkte voornamelijk als journalist en werd later chief copy editor van de busi…Lees verder op Wikipedia