Boek
Nederlands

Polaroids : scènes van lust, liefde en alledaagse waanzin

Bart Vermeer (auteur), Kim Hermans (illustrator)

Polaroids : scènes van lust, liefde en alledaagse waanzin

Gedichten over het intense van verliefdheid, de lustigheid van het verlangen en het harde en zachte van de liefde. Zij zijn een ode aan het verlangen van de mens met al zijn plus- en minpunten. Poëzie over gebeurtenissen in het leven, die als polaroids blijven nazinderen.
Titel
Polaroids : scènes van lust, liefde en alledaagse waanzin / Bart Vermeer
Auteur
Bart Vermeer
Illustrator
Kim Hermans
Taal
Nederlands
Editie
1e dr.
Uitgever
Soest: Boekscout, 2019
66 p. : ill.
ISBN
9789463891004

Over Bart Vermeer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door J.F.M. Bos

Bart Vermeer ('s-Gravenhage, 27 december 1952) is een Nederlands scheepsrestaurateur.

Levensloop

Vermeer werd geboren in Den Haag als zoon van een kunstenaar. Na zijn HTS-opleiding werkte hij aan oude schepen, het varend erfgoed. Hij werd samen met zijn vrouw Kee Klok landelijk bekend door het schrijven van artikelen en boeken over door hen uitgevoerde restauraties van varende monumenten, zoals onder andere de Nieuwe Zorg en de stevenaak Helena. Het is naar zijn idee mogelijk om kennis en vaardigheden over te dragen door jongeren inzicht bij te brengen in de restauratie van schepen, zodanig dat ze bruikbaar blijven zonder de historie te veel geweld aan te doen. Onder andere door historische reconstructies van schepen zoals het statenjacht Utrecht en de palingaak Korneliske Ykes II.

Aan boord van die Helena benoemde burgemeester Veerhoek van de gemeente Nederlek Bart Vermeer in 2006 tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau …Lees verder op Wikipedia