Frankrijktrilogie : reizen, eten, vrijen

Bart Van Loo (auteur)

Frankrijktrilogie : reizen, eten, vrijen

Reisverslagen in het voetspoor van enkele Franse schrijvers, gevolgd door een studie over kookkunst in de Franse literatuur (met recepten) en een inleiding tot de Franse erotische letteren. Met drie cd's met bekende Franse chansons.
Bevat
Parijs retour : literaire reisgids voor Frankrijk
Als kok in Frankrijk : de beste literaire recepten
O vermiljoenen spleet! : seks, erotiek en literatuur
Onderwerp
Frankrijk
Titel
Frankrijktrilogie : reizen, eten, vrijen
Auteur
Bart Van Loo
Uniforme titel
De Frankrijktrilogie
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2012
1023 p. : ill. + 3 cd's
ISBN
9789085423966 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Kloeke en uitvoerige culturele reisgids over Frankrijk. De drie delen van deze trilogie zijn eerder los verschenen als 'Parijs retour' (2006)*, 'Als kok in Frankrijk' (2004)** en 'O vermiljoenen spleet' (2010)***. Deel een is een reis door het leven en oeuvre van enkele grote negentiende-eeuwse Franse schrijvers, zoals De Maupassant, Hugo en Zola. Deel twee beschrijft de ontwikkeling van de Franse keuken vanaf de middeleeuwen aan de hand van brief- en romanfragmenten over allerlei gerechten. Het derde deel verhaalt over erotiek en pornografie. Het is een bloemlezing van fragmenten uit de literatuur van bekende en vergeten Franse auteurs van het Chanson de Roland tot Houellebecq. Met de drie delen in een band kan de francofiel nu nog gemakkelijker en langer heen en weer bladeren tussen alle interessante feiten en anekdotes die Van Loo verzamelde en (be)schreef. Helaas is het boek te dik voor in een luie stoel of in bed. Desondanks zeer geschikt ter ondersteuning en verdieping van een v…Lees verder

Over Bart Van Loo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Broos

Bart Van Loo (Herentals, 1 februari 1973) is een Vlaams auteur en conferencier. Zijn boeken zijn gerelateerd aan de Franse geschiedenis en cultuur. Met zijn bestseller Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk raakte hij bekend bij het grote publiek.

Van Loo wordt regelmatig in de media opgevoerd als Frankrijkkenner. In het voorjaar van 2012 was hij een centrale gast in De Laatste Show. Later volgde een reeks chansoncolleges in De Wereld Draait Door. Met zijn lezingen, optredens en voorstellingen doorkruist hij Vlaanderen en Nederland.

Levensloop

Studie en debuut

Van Loo studeerde Romaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen. Na zijn studie gaf hij enkele jaren Frans in het middelbaar onderwijs. Van Loo was medewerker van Knack, Streven, Tertio en De Leeswolf. Van 2007 tot 2014 was hij bestuurslid van PEN Vlaanderen. …Lees verder op Wikipedia