Boek
Nederlands

Tamza de menseneter

Asma Ould Aissa (auteur), Hannah Van der Cruyssen (illustrator)
Amar en Silya smullen van de cactusvijgen die groeien in het land van de zeven bergen. Maar er is nog iemand die een vijg wil. Wie is deze vrouw? Hervertelling van een Berbers volksverhaal. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Berbersprookjes
Titel
Tamza de menseneter
Auteur
Asma Ould Aissa
Illustrator
Hannah Van der Cruyssen
Taal
Nederlands
Uitgever
[Ekeren]: Studio Sesam, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789492784148 (hardback)

Besprekingen

‘Tamza’ is een hervertelling van een Berbers volksverhaal over de menseneter Tamza. Amar en Silya wonen in het land van de zeven bergen en smullen altijd van de cactusvijgen. Op een dag vinden ze zoetste vijgen ooit, maar er is nog iemand die een vijg wil. Wie is deze vrouw? Spannend en met humor geschreven. Met bladvullende gekleurde illustraties. Eerder verscheen van Asma Ould Aissa 'Safia en de droombellen*'. Voor de illustrator Hannah Van der Cruyssen is dit prentenboek haar debuut. Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

TAMZA de menseneter

Amar en Silya wonen in het land van de zeven bergen en zijn dol op castusvijgen. Vandaag vinden ze de allerzoetste. Maar ze zijn niet de enigen die zin hebben in een lekker hapje ... Wie is de vrouw die ook een cactusvijg wil? Er is iets niet pluis.In deze hervertelling van het bekende Berberse volksverhaal maken we kennis met de gruwelijke menseneter Tamza. Tamza is één van de bekendste figuren uit de oude volksverhalen die van generatie op generatie mondeling doorgegeven worden. In de oorspronkelijke vertellingen verleidt Tamza, in de gedaante van een knappe vrouw, mannen. Ze neemt hen mee naar haar grot waar ze hen vervolgens verslindt. De versie van Ould Aissa leunt sterk aan bij een bekend Westers sprookje waarin twee kinderen verleid worden met lekkers en bijna ten prooi vallen aan een menseneter. Vinden jouw kinderen Hans en Grietje al eng? Het verhaal van Tamza gaat nog een halte verder op de tram der engheid. De gruwelen van de heks worden onomf…Lees verder