Boek
Nederlands

Jules zorgt voor dieren

+1
Jules zorgt voor dieren
×
Jules zorgt voor dieren Jules zorgt voor dieren

Jules zorgt voor dieren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Prentenboek in leporello over het verzorgen van dieren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Jules zorgt voor dieren / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
[Ekeren]: Uitgeverij Mamie, 2022
[12] p. : ill.
Aantekening
Uitklapboek
ISBN
9789464599015 (hardback)

Besprekingen

Deze Leporello heeft twee kanten. Op de ene kant met zes plaatjes staat een aantal dieren in verschillende aantallen: egels, vogels, een vis, een kat, honden. Op de andere kant staat Marie die de hond borstelt en plaatjes van dierenspeelgoed, een vogelhuisje, voederbakken en de dierenarts. Als tekst staat steeds de naam van het dier of de activiteit vermeld. De leporello is van stevig karton, de illustraties zijn herkenbaar en in zachte kleuren met een zwarte omlijning. Voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties