Boek
Nederlands

Beer en Faas en de stalen oppas

Anke Kranendonk (auteur), Esther Leeuwrik (illustrator)
+1
Beer en Faas en de stalen oppas
×
Beer en Faas en de stalen oppas Beer en Faas en de stalen oppas
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De tweelingbroertjes Beer en Faas krijgen een nieuwe oppas, de stoere Stella. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Babysitten, Vriendschap
Titel
Beer en Faas en de stalen oppas
Auteur
Anke Kranendonk
Illustrator
Esther Leeuwrik
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2023
160 p. : ill.
ISBN
9789025776633 (hardback)

Besprekingen

Een kinderboek over de tweelingbroers Beer en Faas. De tweeling krijgt een nieuwe oppas, een stoere vrouw genaamd Stella. Ze proberen haar voor de gek te houden, maar Stella laat zich niet zo snel foppen. Daarom krijgt ze van de tweeling de bijnaam Staal. Het boek is in vlotte, eigentijdse stijl en met humor geschreven, en onderverdeeld in korte hoofdstukken. Met speelse, eigenzinnige illustraties in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.Anke Kranendonk (Baarn, 1959) is een bekende Nederlandse schrijver en acteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Anke Kranendonk

Anke Kranendonk (Baarn, 16 mei 1959) is een Nederlandse actrice en schrijfster.

Kranendonk heeft twee oudere broers en een jongere zus. Anke begon aan het Atheneum, maar behaalde uiteindelijk haar HAVO-diploma. Na de middelbare school besloot ze de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te gaan volgen. Door lichamelijke klachten moest ze hiermee na enkele maanden stoppen. Kranendonk besloot zich aan te melden voor de Pedagogische Academie. Anke ging aan de slag als lerares en besloot toneel-, beweging- en cameralessen te gaan nemen. Door regisseur Ben Sombogaart werd ze gevraagd om de hoofdrol te spelen in de VPRO-jeugdserie Buurman Bolle. Gastrollen volgden in Goede tijden, slechte tijden (1992) en Goudkust (1996). Naast haar rollen op televisie richtte ze ook een toneelgezelschap op.

Na de geboorte van haar dochter in 1990 begon Kranendonk ook als schrijfster. In 1993 verscheen haar eerste boek, Van huilen krijg je dorst (Lemniscaat). In 1993 word…Lees verder op Wikipedia