Boekstart

Baby's en boeken? Natuurlijk! Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken: plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen.

Wat is Boekstart?

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken.

Ouders van jonge kinderen krijgen op verschillende momenten een boekenpakket en informatie over voorlezen. Zo wil Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

 

Boekstart-illustrator Benjamin Leroy maakte een fantastische Boekstart-video. Een ode aan de kracht van verhalen en verbeelding, ook voor de allerkleinsten. Want boeken brengen je overal, en weer terug.

Waarom?

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. 

Boekstart wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en Boekstart-boodschap zo breed mogelijk te verspreiden via de consultatiebureaus van Kind en Gezin en de bibliotheek.

Hoe werkt het?

Op het consult van 6 maanden krijgen de ouders het babypakket: een enveloppe met één boekje. om ouders aan te sporen boeken in huis te halen en er van te genieten met hun jonge kind.
Op het consult van 15 maanden krijgen ze een uitnodiging om in de bib het peuterpakket te gaan afhalen: een stevige draagtas met de boodschap ‘wij houden van lezen’ en ‘wij houden van de bib’. In deze tas zitten twee boeken.