Apps in de kijker

Er is een overvloed aan apps voor smartphone en tablet. Welke zijn nu interessant? Welke gebruik ik best? Zijn er nieuwe die voor mij interessant zijn? De bib tipt!

KETNET DUB

Ketnet Dub is een gratis app die luidop lezen leuker maakt!
Met deze app spreken kinderen van 6 tot 9 jaar een stem in van een tekenfilmpersonage. Zo worden ze gestimuleerd om luidop te lezen, wat een effectieve manier is om beter te leren lezen! Dankzij de aangepaste moeilijkheidsgraad groeit de app mee met het niveau van je kind.
 

De app is gratis beschikbaar voor Apple- en Android-tablets en -smartphones.

     

 

YOLEO

Yoleo is een leesgame ontwikkeld door onderwijsspecialisten van Dedicon voor kinderen van 7-12 jaar die om verschillende redenen lezen moeilijk vinden. De app is gratis te downloaden waarna je een eigen 'kamer' aanmaakt. Via 'Nieuw boek kopen' is het mogelijk om te bladeren in het aanbod maar ook om gericht te zoeken op 'soort boek', 'leeftijd' en 'leesniveau'.

Yoleo is te gebruiken op een PC met internetverbinding en browser. Daarnaast is er een Yoleo app voor de iPad. Er is geen Android app beschikbaar. 

 

DAISY ONLINE

Online Daisy-boeken lezen via jouw smartphone of tablet! Via Bib Lommel kan je eenvoudig en snel meer dan 25.000 online Daisy-boeken van Luisterpunt lezen, helemaal gratis voor mensen met een leesbeperking.

Anders lezen app om online daisy-boeken van Luisterpunt te beluisteren

Hoe werkt het?

 • Inschrijven gebeurt via de bibliotheek
 • Je vult een aanvraagformulier in met handtekening (ouder/voogd voor minderjarigen)
 • Je krijgt een lenersnummer mee naar huis, dit nummer is persoonlijk
 • Je geboortedatum is je wachtwoord
 • Download de Anderslezenapp via appstore (iOS) en playstore (Android)
 • Ga naar luisterpuntbibliotheek.be  en klik rechtsboven op Mijn Luisterpunt
 • Log in met je lenersnummer en je geboortedatum
 • Klik op ‘Nieuwe opzoeking’
 • Zet tot maximaal 5 Daisy-boeken op je boekenplank (geen uitleentermijn)
 • En lezen maar via de Anderslezenapp!
 • Meer info om Daisyboeken via de computer te lezen, vind je op luisterpuntbibliotheek.be/nl/daisyonline

 

APPS VAN BIB ROESELARE (ARhus)

Bib Roeselare selecteert iedere maand leuke en geschikte apps voor kinderen. Ze zorgen voor ontspanning of geven informatie mee op een speelse manier.

Ook voor volwassenen probeert Bib Roeselare elke maand een interessante app uit. In een kort rapportje vertellen ze wat zij ervan vonden.

Apps voor basisonderwijs en Apps voor secundair onderwijs

 

APPS VOOR KINDEREN VAN BIB EINDHOVEN

Bibliotheek Eindhoven

Bib Eindhoven zet een aantal leuke én leerzame apps op een rijtje: : van leuke puzzels, zoekspelletjes, zelf je eigen kasteel bouwen of oefenen voor het verkeersexamen! Er zit vast iets voor je bij.  
Gratis* apps voor kinderen vanaf 2 jaar. Geselecteerd door de mediacoach van Bib Eindhoven

 

APPLAB

Plaatje Cinekid AppLab

Een verzameling goede, creatieve en veilige apps voor kinderen, aanbevolen door Cinekid. Cinekid AppLab is de selectie apps die Cinekid uitkiest als voorbeeldstellend in het enorme internationale aanbod. In acht handige categorieën zijn de app-tips makkelijk te vinden en te vergelijken. Alle apps in de selectie zijn getest op kwaliteit, speelbaarheid en veiligheid.Met leeftijdsadvies.