Jeugdboekenmaand 2021: FEEST

Feest!

In maart is het feest in de bib, want de Jeugdboekenmaand bestaat 50 jaar! Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. 'Lezen is een feest!': onder die noemer viert onze bib een maand lang feest!

In normale omstandigheden komen er de hele maand klassen naar de bib om mee te vieren, maar dit jaar zorgt de bib ervoor dat bijna 1200 kinderen de Jeugdboekenmaand in hun klas kunnen vieren met online rondleidingen, online auteurslezingen en een boekenspel. Anders dan anders, maar niet minder leuk.

Feest jij ook mee met de bib?

Enkele bekende en minder bekende Lommelaars stellen hun favoriete feestboek voor in een leuke zoektocht doorheen het centrum. Haal je zoektocht af in de bib of druk ze zelf af. Heb je de zoektocht voltooid? Breng ze dan voor 1 april binnen in de bib en maak kans op leuke prijzen!

Stel jij net als deze Lommelaars ook je favoriete boek voor op jeugdboekenmaand.be? Zowel Iedereen Leest als de onze bib kiezen winnaars en delen boekenpakketten en boekenbonnen uit!

Veel lees- en feestplezier!