Afhaaltasje

Als lid van Bib Lommel kun je materialen aanvragen en daarna op afspraak komen afhalen. GRATIS! Zo kun je (tijdens corona) toch gewoon je favoriete boeken lezen!

Hoe kan ik een boekenpakket reserveren of aanvragen?

  1. Dat kan via onderstaand formulier, door ons te mailen (balie.bib@lommel.be) of te bellen (011 399 680)

  2. Deze dienst is enkel beschikbaar voor leden. Hou je gegevens zoals je rijksregisternummer of je bibkaartnummer bij de hand.

  3. Check eerst of de materialen wel beschikbaar zijn in de bib via de catalogus. (Klik daarom bij een titel op 'waar staat het').

  4. Je kan maximaal 5 materialen per lidkaart ontlenen. 

  5. We verwerken de aanvragen chronologisch. Wie als eerste een boek aanvraagt, krijgt voorrang op een latere aanvraag. Het kan zijn dat een boek niet meer beschikbaar is wanneer we je aanvraag verwerken.

  6. De materialen worden in een papieren zak klaargezet. Wacht op onze bevestigingsmail voor je naar de bib komt. Je mag materialen inleveren (ook via de inleverschuif) als je iets komt ophalen. 


Inspiratie nodig voor de afhaalbib? Mijn Leestipper geeft je persoonlijke boekentips uit de fictiecollectie van de bib! Bieblo geeft boekentips op maat voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar!
 

Zorgen voor mekaar

Zijn er in jouw buurt mensen die graag lezen maar moeilijk tot in de bibliotheek geraken en/of niet digitaal vaardig zijn? Misschien kan je ze op een veilige manier helpen bij het doorgeven van een aanvraag en/of door voor hen een boekenpakket af te halen in de bib.